Dio ozlijeđenih čeških turista vraća se u domovinu

... stiglo 40, i nisu u životnoj opasnosti. 

Stradale je u gospićkoj bolnici posjetio češki veleposlanik u našoj zemlji Karel Kinl. Veleposlanik je iznimno zadovoljan svim službama koje su pružile pomoć nakon nesreće. Konzulica Jindra Mala izjavila je da će dio ozlijeđenih putnika biti prevezen helikopterom i medicinskim vozilima u domovinu. Prijevoz organiziraju Ministarstva vanjskih poslova dviju zemalja.

Češka je u šoku zbog tragedije svojih građana. Veleposlanstvo u Hrvatskoj na hitnom telefonu +385 91 6121 533 daje sve informacije rodbini stradalih.

U toj strašnoj nesreći poginulo je osam, a ozlijeđena su 43 putnika. U njihovu zbrinjavanju liječnicima gospićke bolnice pomagali su timovi hitne medicinske pomoći iz Ogulina, Karlovca i Zadra te helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji je troje putnika prevezao u zagrebačke bolnice.

Uzroci tragedije se utvrđuju.

Sućut češkom narodu u povodu nesreće izrazili su predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem, premijer Zoran Milanović i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić koji ističu da liječnici, medicinsko osoblje te sve druge mjerodavne službe čine sve da umanje posljedice tragedije.

Izvor: hrt.hr