Detalji sa suđenja majci monstrumu, koja je mališana iz BiH bacila u more

Chiara Pašić
... Denisu Pašiću, koji je rođen u Bihaću, u Bosni i Hercegovini, tako što su mališana ugušile jastukom. Potom su tijelo bacile u more.

Chiara Pašić i 15-godišnja štićenica pulskog popravnog doma danas su sjedile na optuženičkoj klupi Suda u Puli kako bi odgovarale za smrt Chiarinog trogodišnjeg sina. Njih dvije lani u svibnjuu ugušile su dječaka te potom njegovo tijelo umotale u deku i bacile u more.

Taj čin poslije su pokušale prikriti, Chiara je čak prijavila nestanak djeteta no na kraju se slomila i policiji otkrila gdje se nalazi tijelo ubijenog dječaka.

Pred sutkinjom Gabrielom Marčetom Ferić danas je saslušano troje svjedoka od kojih su dvoje bili roditelji malodobne štićenice popravnog doma. Rasprava je trajala četiri sata.

Odvjetnik Chiare Pašić, Davor Štorga, novinarima je kazao kako je ‘istina nešto drugačija nego što se dosad iznosilo u javnosti' te dodao kako smatra da je njegovoj branjenici mjesto u bolnici, piše 24sata.

- S obzirom na lijekove koje uzima, njoj nije mjesto u istražnom zatvoru - rekao je, ne preciziravši o kakvim se lijekovima radi i u koju svrhu ih Chiara pije.

Nije poznato kako su se okrivljenice izjasnile pred sudom.

- Ono što je u postupku ne možemo komentirati zbog zaštite malodobnice. Postoji niz propisa koji brane da se može govoriti o nečijoj bolesti, kao i o kojim je točno lijekovima riječ - rekao je Štorga. Više nije otkrivao ni odvjetnik malodobnice, Pavle Peršić.