Desetmetarska srpska zastava vijori se na crkvi u Bršadinu (Vukovar)

srpska zastava, Bršadin-Vukovar, pravoslavna crkva
Mnogi koju su danas prolazili kroz Bršadin, selo nadomak Vukovara s većinskim srpskim stanovništvom, iznenadili su se kada su u središtu mjesta vidjeli veliku, desetmetarsku srpsku zastavu s četiri ćirilična "S" postavljenu na pravoslavnu crkvu.

Iznenadili su se jer je pravilo u mjestima s većinskim srpskim stanovništvom uz isticanje srpske zastave, staviti i hrvatsku državnu zastavu. No, u policiji objašnjavaju kako je sve zakonito.

- To je službena zastava srpske pravoslavne crkve i imaju je pravo, prema zakonu, postaviti na svoje institucije, ali u dvorištu. S obzirom na veličinu zastave koja je postavljena na bršadinsku crkvu, ona nošena vjetrom izlazi iz dvorišta. Danas se u Bršadinu obilježava slava, nešto što je kod katolika crkveni god, i ta zastava je ostavljena tim povodom i imaju dozvolu da bude postavljena tijekom ovog dana - kaže glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović dodajući kako je u blizini i policijska ophodnja koja je tu i inače često zbog nadzora prometa.

 

vecernji.hr