Desetine cisterni iz BiH blokirano u Luci Ploče

...sustavom uvoza i izvoza u Hrvatskoj i nepripremljenosti špeditera, što je bio i razlog zastoja na graničnim prijelazima kod Neuma, pojasnili su danas u Upravi za indirektno oporezivanje BiH

"Zastoji i problemi s prelazom roba nemaju nikakve veze s vlastima BiH. Mi nismo ništa dodatno tražili", rekli su u Upravi, objašnjavajući da je do problema dolazilo zbog pada izvoznog carinskog sistema, zbog čega vlasnici nisu mogli dobiti potrebne elektronske potvrde.

Brojne cisterne, koje su u ponedjeljak otišle iz BiH u Naftne terminale u Pločama, bile se blokirane i nisu mogle preći granicu nakon što su napunjene gorivom.

Prema posljednjim informacijama s graničnih prijelaza, stanje se postupno normalizira.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić rekao je kako će od vlasti BiH zatražiti rješavanje tog problema.

"Sutra ćemo održati sastanak u vezi s tim pitanjem, a za pomoć u njegovom rješavanju obratit ćemo se i Vijeću ministara", rekao je on

Prva dva dana od ulaska Hrvatske u EU na graničnim prelazima prema Neumu u Kleku i Zatonu Doli dodatno su se stvarale gužve zbog novog sustava pečaćenja kamiona koji prevoze robu iz jednog dijela Hrvatske u drugi preko teritorija BiH.

Onasa