Dejan Lovren i punica Luke Modrića osumnjičeni za lažno svjedočenje na suđenju Zdravku Mamiću

mamic i lovren

Oni su pod istragom zbog svjedočenja na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Zdravku Mamiću za izvlačenje novca iz Dinama, otkrivaju Hini izvori bliski istrazi.

Podsjetimo, Lovren je u svojim iskazima tvrdio da je sporni aneks ugovora potpisan prije transfera u Lyon kojim mu je pripalo 50 posto transfera, a tužiteljstvo temeljem provedenog grafološkog vještačenja i drugih dokaza u predmetu protiv Mamića smatra da je taj aneks potpisan naknadno te antidatiran pa vjeruju da Lovren nije govorio istinu.

Lovren se početkom rujna tijekom tri i pol sata davanja iskaza na osječkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Zdravku Mamiću, poput Luke Modrića u lipnja, "nije sjećao" odgovora na brojna ključna pitanja.

Promijenio je iskaz iz onog koji je dao na štetu Mamića u USKOK-u u onaj koji im ide u korist pred sudom. "Stao mi je mozak jer mi je kći bila na operaciji", tako je Lovren pred sudom objasnio odakle tolika razlika u iskazima pred USKOK-om i sudom.

Tijekom Lovrenovog svjedočenja prvookrivljeni Zdravko Mamić počeo je glasno komentirati dio Lovrenova iskaza pa ga je predsjednik Sudskog vijeća Darko Krušlin, sukladno upozorenju s posljednje rasprave u lipnju, udaljio iz sudnice do okončanja dokaznog postupka.

"Jeste sada zadovoljni, hoćete moje krvi i džigerice?!" urlao je pri tom Mamić.

Prije Lovrenovog svjedočenja Mamić i nogometaš Liverpoola na Kovačićevom vjenčanju snimljeni su kako pjevaju da im niko ništa ne može, a sa suđenja su se odvezli istim automobilom.