Dečko brutalno ubijene Kristine nije se pojavio na sudu, isključena javnost iz sudnice

david komšić, suđenje

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Davidu Komšiću zbog teškog ubojstva Kristine Krupljan.

Trebao je svjedočiti Zdravko Krznarić, koji je prema optužnici bio u vezi s Kristinom Krupljan, no on se na sudu nije pojavio, a svoj nedolazak ispričao je bolešću.

Nakon toga Komšićev branitelj Veljko Miljević, koji je predložio saslušanje Krznarića, predložio je da se njegov iskaz pročita. Isto tako predložio je da se zbog zaštite žrtve i njezinog života s tog dijela suđenja isključi javnost, čemu je sud udovoljio.

U nastavku suđenja trebala bi svjedočiti djelatnica centra za socijalnu skrb i sestra Davida Komšića.

Podsjetimo, Komšić (20) je optužen da je lani u veljači s 88 uboda nožem ubio bivšu djevojku Kristinu Krupljan (19). Mladenačka ljubav koja je počela još u osnovnoškolskim klupama krvavo je okončana 22. veljače u 21.30 kada je Komšić, kako ga se tereti, na izrazito okrutan način i iz bezobzirne osvete ubio Kristinu Krupljan.

Komšić se tereti da je Kristini Krupljan zadao 73 ubodne i 15 reznih rana nožem. Rezao ju je po glavi i tijelu, a čak 40 puta, precizno su utvrdili sudski vještaci, nesretnu je djevojku ubo u vrat. Sve se dogodilo u njezinu automobilu. Prema optužnici, motiv takve svireposti bilo je to što je Kristina Krupljan rekla Komšiću da je njihova veza gotova te da je ona u vezi s drugim muškarcem s kojim je i trudna. Prije ubojstva njih dvoje bili su na večeri, a nakon što su se dovezli pred Kristinin stan, Komšić ju je divljački napao. Nož je imao kod sebe. Kako su iskazivali svjedoci ispitani u istrazi, nosio ga je sa sobom kako bi se obranio.