Dalmatinca na bikijadi napao vlastiti bik, probio mu pluća, noge i bubreg

bik
Svjedok kaže da se radi o izrazito razvijenom biku natprosječne kilaže koji je ulijevao strah i trepet gdje god da se pojavio.

Vlasnik ga je odveo u susjednu nam državu, no iz još nepoznatih razloga, bik je nasrnuo na svog vlasnika. Navodno je imao i prigodno zašiljene rogove pa je svom vlasniku probo noge, bubreg, a navodno su mu oštećena i pluća.

Muškarac je hitno prevezen u mostarsku bolnicu, gdje mu je odstranjen bubreg, a sada se oporavlja na intenzivnom odjelu. Cijela njegova obitelj je u potpunom šoku. Nepredviđena događanja na bikijadama i sličnim manifestacijama nisu rijetkost. Primjerice, ove godine na bikijadi u Radošiću bik Medo je prošao ogradu, a pred njim je bježala žena s kolicima. Nije bilo ozlijeđenih, ali to se može pripisati sreći.

Bikijade su zabava u pasivnim dijelovima Dalmacije, BiH i Srbije. Radi se o tome da se bikove natjera na borbu na različite načine, a na što s vremena na vrijeme upozoravaju društva za zaštitu životinja. Što je najgore, radi se o mjestima koja su potpuno neopremljena, a zaštita od teških bikova najčešće su obične palete ili grede koje navijače dijele od bikova koji se bore. Stoga je zapravo nevjerojatno da ovakvi slučajevi nisu puno češći, piše Dalmacija danas.