Čuvajte se toplinskog udara i lopova na plaži!

lopovi, plaža, vrućina
Stoga je u većem dijelu zemlje danas velika opasnost od toplinskog udara, a u Slavoniji i Zagori vrlo velika. Opasnost od toplinskog udara postupno će ublažavati do četvrtka, najavljuju iz DHMZ-a.

Ujedno, Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim je internetskim stranicama objavilo savjete vezane uz aktivnosti svojstvene ovim vrućim danima - od upozorenja vozačima koji kreću na godišnje odmore, preko bitnih informacija o ponašanju na kupanju, bilo na moru, jezerima, šljunčarama ili rijekama, pravila glisiranja, savjeta kako se čuvati lopova na plaži, u apartmanu, kampu ili hotelskoj sobi, džepara, pa sve do žetvenih savjeta, odnosno, kako biti oprezan prilikom spaljivanja korova i slame.

Iz MUP-a su istaknuli da se građani i turisti čuvaju lopova na plaži, u kampu, hotelskoj sobi i u apartmanu. Na plažu ne nosite vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose, zlatninu i vrijednu videoopremu. Dokumente i novac ne držite zajedno, a ponesite onoliko novca koliko vam je potrebno za sitne troškove (sok, kava, sladoled...). Ako na plažu dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete, neki su od savjeta policije.

vecernji.hr