Crveni meteo alarm za Split

Zbog olujnog vjetra, jaka tuča, Snažne oborine , Split, nevrijeme, Snažno nevrijeme
... zadnja 24 sata, a kiša ne prestaje padati. Velik dio grada je pod vodom, intervencijama vatrogasaca se ne vidi kraj. Još više kiše palo je na krajnjem sjeveru Dalmacije, u Starigradu Paklenici.

Splitski vatrogasci idu za Zadar

Kako smo upravo doznali, glavni županijski zapovjednik za Splitsko-dalmatinsku županiju, Dražen Glavina, naredio je slanje vatrogasnih snaga s područja županije u Zadar, dalmacijadanas.hr.

Obilne oborine donijela je sredozemna ciklona koja upravo u ovim trenucima svojim centrom kreće s područja Italije u srednji Jadran. Na otvorenom moru se stvorila nekoliko stotina kilometara dugačka grmljavinska pruga koja se polako, ali sigurno približava srednjoj Dalmaciji.

Otok Vis već su zahvatile grmljavinske nestabilnosti.

Oko 12 sati i 45 minuta na sjednici splitskog Gradskog vijeća u ime gradonačelnika Andre Krstulovića Opare građane Splita na oprez je pozvao predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov.

"Grad Split i njegove službe poduzele su sve potrebne mjere i stavljene su u pripravnost zbog mogućeg dolaska obilnih oborina na šire splitsko područje. Stupanj pripravnosti je na najvišoj razini, osobito nakon scenarija koji se danas događa u Zadru. Od građana također molimo opreznost ako dođe do obilnih oborina" - kazao je Šundov.