Čović i Grabar-Kitarović o ključnim projektima potpore Hrvatima u BiH

dr. Dragan Čović, Kolinda Grabar Kitarović
Susret je započeo razgovorom o kontekstu prošlotjednih uhićenja u Orašju te zabrinutosti koju su izazvala među Hrvatima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Predsjednica Grabar-Kitarović i dr. Čović susret su iskoristili i za razgovor o predstojećim koracima na europskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine kojeg Hrvatska snažno i svesrdno podupire.

Razgovaralo se i o ključnim projektima potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u znanosti i obrazovanju te zdravstvu i umjetnosti, priopćeno je iz Ureda predsjednice RH.

Kako je ranije priopćeno iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u Nadbiskupskom dvoru dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

Kardinal Bozanić i dr. Čović u srdačnom su razgovoru razmotrili mnoga pitanja koja su vezana uz stanje Hrvata u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon susreta s kardinalom, Čović je održao sastanak s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, a potom je održan sastanak izaslanstava dviju država.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Čović danas će se susresti i s predsjednikom Hrvatskog sabora Božom Petrovom, a potom i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

vecernji.ba