Četiri dana nakon stravične nesreće: Opet otvorena dionica Sv. Rok – Maslenica

autocesta A1, Sv. Rok, tunel Bristovac, tunel, autocesta, otvaranje, autocesta, BIH, jadran
U promet je večeras u 22,05 sati ponovno otvorena dionica autoceste A1 od čvora Sv. Rok do čvora Maslenica, koja je bila zatvorena od ranog jutra u subotu zbog lančanog sudara u kojemu su poginule tri osobe, a zatim zbog odrona kod tunela Bristovac.

Promet prema Zagrebu otvoren je u cjelosti, a u smjeru Splita, u usjeku na 233. kilometru gdje se u subotu odlomila stijena, jednim kolničkim trakom.

Još večeras su trajali radovi, to jest postavljanje betonske ograde radi sprječavanja da kamenje od mogućeg novog odrona sa stijene nad cestom dođe do kolnika. Postavljeni su veliki i teški betonski blokovi, što je bio zahtjevan posao, rekao je Hini Željko Kadijević, obnašatelj dužnosti direktora u tvrtki »Održavanje i naplata cestarina«.

»Smatram da u ovo vrijeme kada na autocestama nema prometnih gužvi suženje, samo jedno od 15-tak drugih gdje se uz primjerenu signalizaciju prometuje po posebnoj regulaciji, neće stvarati probleme vozačima«, kazao je Kadijević i dodao kako će Institut IGH kao projektant i stručnjaci Hrvatskih autocesta za izvanredno održavanje isplanirati radove za trajnu sanaciju problema.

Hina