Cesta od Hercegovine, preko Vrgorca prema moru ostaje i dalje otvorena

... iz Hrvatskih cesta doznajemo kako se cesta ipak neće zatvoriti do daljnjeg.

- Ta cesta neće biti zatvorena do daljnjega. Naime, od Grada Makarske, koji je investitor radova na lukobranu, dobili smo zamolbu da sa zatvaranjem pričekamo dok se ne završe radovi na lukobranu. Alternativni pravci su im problematični za transport materijala. Na sastanku s izvođačima ćemo utvrditi kada ćemo početi s radovima na toj trasi te ćemo o zatvaranju ceste pravovremeno obavijestiti javnost - kazala je Ivana Bekavac iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskih cesta, prenosi dalmacijnews.

To je svakako dobra vijest za mnoge koji svakodnevno koriste ovu prometnicu jer alternativni pravci nisu najsretnije rješenje za putnike. Još nije asfaltirana Sarnača, stara cesta preko Biokova koja je izgrađena u 19. stoljeću i koja bi bila najkraći alternativni put od Makarske do Vrgorca. Osim autoceste, može se koristiti i magistrala Makarska-Ploče, a potom državna cesta Vrgorac-Ploče.

Ponovno zatvaranje Stupice samo je pitanje vremena, a to će prouzročiti brojne probleme putnicima. No zatvaranje prijevoja je potrebno zbog uređenja tunela i potpune sanacije klisure Stupica.