Bura može zaustaviti katamarane, ali ne i Bandića

Milan Bandić, Milan Bandić, Milan Bandić, Milan Bandić, potpora, Lana Klingor Mihić, Milan Bandić, dječak, pomoć, Milan Bandić, uhićenje, Zagreb, optužnica, Milan Bandić, krešimir krsnik, Katarina Zovko Ištuk, Milan Bandić, Milan Bandić, Milan Bandić, izbori

U sklopu svoje predsjedničke turneje, Milan Bandić boravi u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je ispunio svoje obećanje te posjetio stanovnike otoka splitskog arhipelaga Hvara i Brača, kako je ranije i najavio. Možda to i ne bi bila 'tolika' vijest da hrabri predsjednička kandidat nije to sve napravio unatoč lošem vremenu i jakoj buri koja je zaustavila čak i katamarane, kako je priopćeno iz njegova stožera.

- Rekli su mi da puše bura, ali morao sam pokušati. Da nismo uspjeli stići, negdje bi ostalo zapisano da smo bar pokušali. Uostalom sad vidimo s kakvim izazovima se svakodnevno muče naši otočani! – naglasio je Milan Bandić, dodajući kako ostali predsjednički kandidati zanemaruju otoke zbog lošeg vremena, ali i suštog nemara.

Bandić je u govoru stanovnicima Hvara naglasio važnost razvoja otoka, koji obično nakon tri ljetna mjeseca ostaju zapušteni i zanemareni. Zaključio je i kako je strategija razvoja otoka do sada uvijek bila mrtvo slovo na papiru, da svi pričaju o regionalizaciji, ali da se ništa konkretno ne poduzima te istaknuo da su otoci uz Slavoniju i Liku najzanemareniji dijelovi Hrvatske, stoji u priopćenju.

- Problem otoka je loša povezanost s kopnom, neadekvatna zdravstvena skrb, loše mogućnosti obrazovanja za najmlađe, ljudi su prepušteni sami sebi i stoga na otoku ostaju samo oni koji moraju. Zato je potrebno stvoriti uvjete da otočani ostanu na svojim škojima i da Europi i svijetu nude sve traženiju robu: zdravu hranu, ribu, mediteranske začine i čist okoliš - rekao je Milan Bandić.

Nakon hrabrosti, skromnost

Također, predsjednički kandidat se zapitao kako to da španjolski i grčki otoci razvijaju turizam tijekom cijele godine, a Hrvati jedva tri mjeseca.

- Što su naša  Vlada i resorno ministarstvo učinili da se potakne razvoj turizma na našim otocima i u zimsko vrijeme? To nam stalno ponavljate, a kao da vas nitko ne čuje.  Ali ja vas čujem, bit ću vaš glas i učinit ću sve što je moguće da naši otoci živnu -  napomenuo je Bandić.

U Supetru na Braču Milan Bandić zaželio se srdela u rafiniranom ulju koje su se nekada proizvodile u tvornicama na otocima, ali izrazio je žaljenje što takve tvornice ribe više ne postoje.

- To je sramota, ali i nažalost još jedan u nizu problema otoka – zaključio je Bandić i za ručak se zadovoljio srdelama iz konzerve.  

Hrabar i skroman do kraja.

javno.com