Bruna Esih i Željko Glasnović odbili su Plenkovića, evo i zašto

Željko Glasnović, bruna esih, Željko Glasnović, ljevičari
...odbili su nakon pregovora s premijerom Andrejom Plenkovićem u utorak navečer dati mu potporu u okupljanju saborske većine. Plenković im, naime, nije htio zajamčiti da u novoj Vladi neće biti ministri iz redova SDSS-a, HNS-a i IDS-a, ekskluzivno doznaje Dnevnik Nove TV

Esih je izjavila za Dnevnik Nove TV da su ona i Glasnović u dva navrata u utorak pregovarali s HDZ-om 'u dobroj vjeri i namjeri' da daju svoje potpise za izbor novog predsjednika Sabora iz redova HDZ-a. 'Zbog nejasne situacije, ali i određenih kalkulacija da će u toj novoj Vladi sjediti i ljudi iz HNS-a, SDSS-a, IDS-a itd. mi smo došli sa traženim jamstvom da se to neće dogoditi. To jamstvo nismo dobili', kazala je Esih.

Stoga nisu mogli dati svoj potpis. 'Smatram da je prikupljanje ovih potpisa bila svojevrsna farsa kako bi se među određenim zastupnicima koji uskrate svoj potpis mogli naći 'krivci' za cjelokupnu situaciju, a ja mislim da svi znamo tko je za tu situaciju odgovoran', kazala je Esih.

Glasnović je rekao da HDZ ne može imati njegovu potporu u cijelosti, jer ta stranka nije izvršila kritične državotvorne zadaće: hrvatska dijaspora je potpuno odstranjena iz političkog i ekonomskog života, problem HVO-a nije riješen, i već površna analiza će pokazati da je stvorena država 'Croslavija'. Po svim elementima ova država usporediva je s Jugoslavijom, jedino što još nema hiperinflacije, ustvrdio je Glasnović.

Tportal.hr