Braniteljske stipendije za studente umanjene za 1000 kuna

09.02.2017

Predavanja su u prvom semestru već završila na mnogim hrvatskim fakultetima te su studenti već dobrano...

...ušli u ispitne rokove, a natječaj za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i njihove djece za ovu akademsku godinu tek je izašao.

Prema tekstu natječaja, studenti koji uspiju ostvariti prava na primanje ove stipendije, od države će dobiti 1000 kuna manje nego prošle godine Naime, stipendija se dodjeljuje za razdoblje od deset mjeseci, po 400 kuna mjesečno, dok je prošle godine mjesečna isplata bila 500 kuna.

Stipendija je namijenjena srednjoškolcima, redovnim studentima sveučilišta i veleučilišta te studentima na poslijediplomskim studijima. Da bi mogli primati stipendiju, stariji redovni studenti moraju imati prosjek ocjena najmanje 3,25 u dosadašnjem tijeku studiranja, dok brucoši moraju imati najmanji prosjek 3,75 u posljednjem razredu srednje škole.

Uz ostalu dokumentaciju, prijavljeni obavezno moraju dostaviti potvrdu o statusu hrvatskog branitelja. Prijave se mogu poslati do 8. ožujka, a sve obrasce, kao i tekst natječaja u kojem su opisani svi detalji prijave, možete naći na službenoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.

Studentski.hr


loading...