Bračni par im obećao posao pa ih zlostavljao i tjerao na krađu

Pravosuđe
Par je u lipnju 2015. tražio osobu za pomaganje prilikom selidbi i čišćenja stanova za adaptaciju. Javio se muškarac niže intelektualne sposobnosti. Prvookrivljeni mu je obećao stan, hranu i dnevnicu kad bude radio.

Međutim, kad je nesretni čovjek došao i pristao na dogovorene uvjete morao je da čuva, kupa i presvlači njihovu djecu. Natjerali su ga i da obavlja sve kućne poslove, kosi travu, pere im i masira noge.

Kad se nesretnik bunio da je to mimo dogovora i da ga ne plaćaju, fizički bi ga kažnjavali na razne načine. M. B. mu je govorio da može da ga ubije kad god hoće, ako ne bude poslušan. U strahu za život radio je sve što se od njega tražilo.

Zlostavljači su ga u više navrata na moru stavili u invalidska kolica kako bi glumio nepokretnu osobu i prosio. Sav novac predavao je paru koji bi ga, kad ne bi isprosio dovoljno, fizički zlostavljao.

"Robovlasnički" tretman trajao je do kolovoza 2016. kad je uspio da pobjegne i sve prijavi policiji.

Poslije njegovog bijega u siječnju 2017. par je namamio ženu uvjerivši je da njihova prethodna žrtva živi kod njih i da će ona živjeti s njim. Kad je nesretnica došla oduzeli su joj isprave i mobilni telefon i tražili od nje da čuva, hrani i presvlači njihovu djecu pri čemu su joj govorili da će je ubiti ako djecu ostavi samu.

I ona im je morala da im pere i masira noge. Kad bi se pobunila ili kada ne bi dobro obavila naložene poslove, tukli bi je. Natjerali su je i da im daje socijalnu pomoć koju je primala i da krade po trgovačkim centrima. Tortura je trajala sve do travnja 2017. dok je policija nije pronašla u kući zlostavljača, prenosi Kurir.