Božo Petrov - mostarski psihijatar koji je nanio prvi poraz Stipi Gabriću Jambi nakon 16 godina

Lokalni izbori iznjedrili su nekoliko velikih pobjednika. A jedan od najvećiih pobjednika svakako je Nezavisna lista Most u Metkoviću. Naime, upravo je ta lista nakon 16 godina nanijela prvi poraz apsolutnom vladaru Metkovića Stipi Gabriću Jambi.

Nezavisna lista Most u Metkoviću, osvojila je čak 46,25 posto glasova birača za Gradsko vijeće Grada Metkovića te tako dobila većinu od devet mandata. Gabrićeva lista HSS-a imala je 27,20 posto što bi bilo pet vijećnika, a lista HDZ-a s koalicijskim partnerima dobila je 3 mandata ili 19,24 posto.

Osim što je sasvim sigurno da je Jambo izgubio većinu u Gradskom vijeću, čini se da bi Jambo mogao izgubiti i gradonačelničko mjesto. Naime, kandidat Božo Petrov imao je 45.78 posto u prvom krugu izbora za gradonačelnika, a Gabrić 30,37 posto. Odlučivat će drugi krug, no teško će Gabrić dostići toliku razliku.

- Metković više nikad neće biti isti - hvala vam, Metkovci, na ovolikoj podršci, hvala svima, posebno mozgu operacije i kreatoru ideje Nezavisne liste Most, profesoru Nikoli Grmoji - rekao je Božo Petrov sinoć okupljenim građanima na trgu u Metkoviću. A bilo ih je puno. Ovaj sjajan rezultat slavio se dugo u noć.

Dr. Božo Petrov rođen je u Metkoviću 1979., gdje je završio osnovnu školu, a gimnaziju u Sinju. U Mostaru je završio Medicinski fakultet, a specijalistički studij psihologije u Zagrebu, na Kliničkoj bolnici Vrapče.

Radi kao psihijatar u KB Mostar, trenutačno piše doktorat iz područja psihijatrije. Oženjen, otac troje djece.

portaloko.hr