Božo Petrov: Mostarski liječnik o kojemu vjerojatno ovisi sastav nove vlade RH

Božo Petrov, izbori, Hrvatska zemlja
Mladi Petrov rođen je 1979. godine u Metkoviću, a nakon završetka osnovne škole u rodnom mjestu upisuje klasičnu gimnaziju u Sinju, a onda i Medicinski fakulete na mostarskom Sveučilištu. U Kliničkoj Bolnici Vrapče u Zagrebu specijalizirao je psihijatriju, a zatim je kao psihijatar radio u mostarskoj Sveučilišnoj kliničkoj bolnici.

Na lokalnim izborima 2013. godine Petrov je izabran za gradonačelnika Metkovića. Nakon 16 godina na poziciji gradonačelnika, Stipe Gabrić Jambo morao je prepustiti poziciju mladom psihijatru čiju su pobjedu njegovi sugrađani proslavili bakljadom. Petrov je 2013. odnio većinu glasova, a MOST postaje vodeća stranka u Metkoviću. Ipak, Petrov postaje zanimljiv zbog poteza koje je ondje vukao te privlači pažžnju odlukom da svoja i primanja gradske uprave svede na minimalac. Osim toga, u nešto više od pola godine značajno je smanjio gradsko dugovanje. ‘Pozivam sve građane Metkovića kojima je Metković u srcu (a ne u džepu), neovisno o porijeklu, svjetonazoru ili političkoj opciji kojoj pripadaju da nas podrže i pridruže nam se u izgradnji boljeg Metkovića. Otvoreni smo za svih - i za one koji se žele aktivnije uključiti i biti na našoj listi, ali i one koji žele biti naši volonteri i podržavatelji. Izgradimo zajedno MOST nade za bolji Metković, MOST koji povezuje sve njegove građane', poručio je u siječnju 2013. Čelnik MOST-a je i uoči parlamentarnih izbora 2015. još jednim potezom privukao pozornost.

Potpisao je i ovjerio javnobilježničku izjavu da nakon parlamentarnih izbora neće stupiti u koaliciju ni s jednom od vodećih hrvatskih političkih stranaka.

Dnevno.hr