Božinović o Mamićevim optužbama za korupciju

Davor Božinović, ilegalni migranti , Davor Božinović, Zdravko Mamić

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je, komentirajući optužbe Zdravka Mamića o korumpiranosti predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, kazao da sva saznanja o nečijoj korumpiranosti treba podijeliti s institucijama koje se bave sumnjama o počinjenju kaznenih djela.

”Postoji put kojim se rješavaju sumnje i saznanja o počinjenju takvih djela i taj put je jasan. Ako netko ima takva saznanja, treba ih prijaviti nadležnim institucijama”, kazao je Božinović.

Upitan za komentar medijskih napisa kako je premijerov bratić i bivši zatvorenik Josip Makjanić, koji je odslužio kaznu zbog primanja mita, odnedavno zaposlen u Hrvatskim cestama, Božinović je podsjetio kako se o tome u utorak oglasila Vlada.

”Vlada, a i premijer, dali su odgovor kako oni nemaju saznanja o tom zapošljavanju. Siguran sam da će Hrvatske ceste kao poslodavac dati odgovor na pitanje na temelju kojih kriterija zapošljavaju. U interesu je svih, uključujući i premijera, da Hrvatske ceste izađu s informacijama o tome”, rekao je Božinović.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova prokomentirao je i učestale napade na turiste.

”Prateći rad hrvatske policija mogu reći kako ona u svakoj situaciji sličnoj situaciji reagira promptno. U konkretnim slučajevima policija je reagirala promptno te je pronašla počinitelje. Riječ je o situacijskim deliktima koje je najteže prevenirati jer to nisu situacije u kojima unaprijed možete reagirati”, zaključio je Božinović.