Božinović: Hrvatska policija jamac da na granici neće biti novog vala migranata

Davor Božinović, ilegalni migranti , Davor Božinović, Zdravko Mamić

"Da nema hrvatske policije, da nema odlučnog rada na zaštiti hrvatske granice sigurno da bi valova bilo. Međutim, rad hrvatske policije, svih rodova policije - jer to je multidisciplinarna zadaća koju obavlja ne samo granična, već i kriminalistička, specijalna i interventna policija - je jamstvo ne samo zaštite hrvatskih granica već i da do valova migranata neće doći", poručio je Božinović upitan je li Hrvatska spremna na eventualni novi migrantski val.

Ove je godine, nakon završetka školovanja, prisegu za rad u policiji položilo gotovo 700 polaznika škole, a ministar unutarnjih poslova istaknuo je nakon svečanosti kako je to iznimno velik broj u odnosu na prošle godine.

"Godinama se primalo 300, maksimalno 400 pripadnika u sustav MUP-a. Kao što i sami znate i pratite naš rad, vidite da su izazovi s kojima se policija susreće sve veći i sofisticiraniji i zato trebamo ne samo brojne, već i odlično obučene mlade ljude", dodao je te zahvalio nastavnom osoblju što predano iz dana prenose znanje i iskustvo na mlade ljude koji će obavljati posao policajca, prenosi Hina.