FOTO  Božićna događanja u gradu Sinju.

Božićna događanja u gradu Sinju.

Pošto je ovo vrijeme darivanja jučer su u alkarskome gradu Sinju održana dvia predivna događaja. Prvi je bio dodjela ulice ili prilaza 72. bojnoj vojne policije a drugi humanitarni koncert u Sinjskome kinu za pomoć siromašnima i potrebitima građanima Sinja i okolice.

Jučer je proslavljena 27. godišnjica satnije VP Sinj pa su tom prigodom na središnjem križu položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule pripadnike postrojbe.

Nakon toga otvorena je ulica koja nosi naziv 72 bojna vojne policije,  a istu su otvorili djeca i obitelj pokojnih pripadnika VP.  U  mjesnome kinu sljedila  je svečana akademija,  zatim u predivnome ambijentu restorana Rustika svečani domjenak za sve goste i uzvanike. Sve ih je čekao koktel Alkar koga je za tu prigodu napravio vrsni barmen Jure Vojković a na trpezi se našlo pršuta, sira,  uštipaka i neizbježnih Sinjskih arambašica.

U 17 sati u mjesnome kinu započeo je humanitarni koncert na kome su nastupili Bend Festivo iz Splita, Kornelija Petak, Nikolina Pelajić, Johnny Gitara i Nenad Vetma. Bilo je to  predivno druženje uz vrhunsku svirku, a jedan veliki minus ide svima koji su kupili karte,  a nisu došli podržati ove vrsne glazbenike. Dvorana je bila prazna, došlo je tek oko 30 posjetitelja što je bilo pretužno za vidjeti iako je čovjek  velikoga srca Damir Ivančević obišao cijelu Sinjsku krajinu i prodao 250 karata. Veliko mu hvala od srca na  trudu i zalaganju. Sve to nije omelo glazbenike da zapjevaju iz dubine duše i donesu Božićno svjetlu u srca svih mještana Sinja. Program je vodio šarmantni voditelj Denis Šabić. Jedno veliko hvala svima koji su sudjelovali u ovome događaju i za one koji nisu došli šteta ne znate što ste propustili.

Tekst i foto :Ivica Lozina