Bože čuvaj Hrvatsku, odo ja u Hercegovinu

I na kraju čovjeka koji je odličio otići iz Hrvatske koja je danas Hrvatska samo po imenu.

U Hrvatsku sam iz Hercegovine došao studirati i tu sam nakon studija ostao živjeti. Nije mi to bila namjera, ali desila se ljubav i kako u nas u Hercegovini kažu da si otamo odakle ti je žena, tako sam i ja ostao u Lijepoj našoj. Nikada nisam imao predrasuda preme nekome ili nčemu, ali za sve vrijeme moga života u Hrvatskoj bio sam obilježen kao netko tko tu ne pripada. Nisam puno obraćao pozornost na te stvari, i živio sam svojim životom u obiteljskom okruženju. Kada je došao rat odazvao sam se pozivu za obranu domovine. Nisam bio neki heroj, bezbroj puta sam se tresao od straha i molio Boga da izvučem živu glavu iz toga, ali sam do kraja ostao u postrojbama HV.

Piše: Ante. M./HERCEGOVINA.info

Nakon rata sam mislio da više niko nikada neće dovesti u pitanje neovisnost i samostalnost Hrvatske, te da nas Hrvate niko neće dijeliti po regijama ili po političkoj ideologiji. Ali da vrag nikada ne spava osjetio sam na svojoj koži dolaskom Mesića za predsjednika Hrvatske. Nevjerojatno je sa koliko je mržnje taj lihvar nastupao prema Hercegovcima, i ta mržnja se preselila i među običan puk. Počele su priče tipa vratite nam Srbe, eto vam Hercegovci, i slične baljezgarije odaslane od strane udbaških profesionalaca koje su vješto u medijima plasirali plaćeni novinarčići.

Ja i danas volim Hrvatsku kao svoju jedinu domovinu i nikakvi plaćenici i paćenici mi to ne mogu oduzeti. Nažalost moja domovina svakim danom počinje biti slična bivšoj državi iz koje smo izašli uz velik danak u krvi. Moja domovina danas omalovažava crkvu, vjeru, branitelje...Moja domovina omalovažava obitelj i propagira bolesne homoseksualce.

Ja u takvom okruženju ne vidim sebe, ni svoju obitelj i odlučio sam se skupa sa svojim najbližim i svojim obrtom vratiti u Hercegovinu. U Hercegovini je i dalje sveta crkva, sveta je obitelj i sveti su branitelji, i Hercegovina je raj na zemlji ma koliko neki to krili. Možda se jednoga dana moja djeca vrate u Hrvatsku u kojoj su i rođena, ali u Hrvatsku koja će opet biti slobodna i neovisna kao ona za koju sam se borio skupa sa tisućama domoljuba. Do tada dragi Bože čuvaj nam Hrvatsku...

HERCEGOVINA.info