Bosanku pretresli skoro «do gole kože», zbog dvije table leksilijuma platila kaznu od 1.000 kuna!

... u jeku turističke sezone.Sve je počelo u okviru jednog, činilo se, potpuno rutinskog pregleda na granici, koji se pretvorio u pravu noćnu moru, koja je trajala puna tri pol sata - od pola 11 ujutro do 2 poslijepodne.

- Još uvijek sam u šoku. Pitala sam ih zar je sve to potrebno. Prilikom prevrtanja po stvarima, a to preturanje je izgledalo tako da samo što nas nisu do gole kože skinuli, kod mene su pronašli 2 table leksilijum koje uzimam po preporuci i dopuštenje liječnika.

Nisam imala pojma da te tablete po nekom propisu ne smiju prenositi preko granice. Platila sam kaznu od 1.000 kuna (nešto više od 130 eura) i rekli su mi da imam pravo uputiti prigovor u roku od osam dana - ispričala nam je, očito jako uznemirena, državljanka BiH.

No, ono što ju je najviše pogodilo je krajnje neljubazan odnos graničnih službenika s hrvatske strane granične crte.

- Prijetili su mi da moram odmah platiti tih 1.000 kuna ili će me istog trena voziti u zatvor u Dubrovnik, gdje mi «ne gine» kazna od mjesec dana. Trebate razumjeti da sam u šoku. U cijelom svom životu nisam nikada imala problema sa zakonom, niti imam dosie bilo kakve vrste, a posebno kaznene, zaključuje M.N.

Prigovor na kaznu i ponašanje graničnih policajaca još uvijek nije uputila - kaže da nema nikoga da joj u tome pomogne, pa će daljnje korake poduzeti po dolasku u Sarajevo u ponedjeljak.

Izvor: Doznajemo.com