Blokiran promet na Trgu, skandiraju: U boj, u boj!

prosvjed branitelji
To su učinili kako bi upozorili na potrebu učinkovitijih mjera sprječavanja suicida hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Branitelji su u mimohodu odjeveni u majice na kojima je s prednje strane križ, a sa stražnje upitnik, od Ministarstva branitelja došli do Trga bana Jelačića, gdje će od 13 do 13,30 sati organizatori i sudionici iznijeti svoje poruke vladajućima.

U iščekivanju početka prosvjeda na glavnom gradskom trgu okupilo se oko 1500 hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata koji pjevaju domoljubne pjesme "Zovi, samo zovi" i skandiraju "U boj, u boj za narod svoj".

Na Trgu su i jake policijske snage, a jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100 postotnih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, ispričao se Zagrepčanima zbog prekida tramvajskog prometa.

Zbog dugačke povorke, naime, bio je zaustavljen promet Savskom ulicom, a obustavljen je i tramvajski promet na Trgu bana Josipa Jelačića.

Hrvatski branitelji i ratni veterani s Trga će krenuti prema katedrali, gdje će u 14 sati biti snimljena milenijska fotografija ‘Jedan križ za jedan život'.

HINA|Jutarnji list