Biskup Komarica čestitao i poručio predsjednici što od nje očekuje

biskup komarica, Biskup Franjo Komarica, BIH, Republika Srpska, Biskup Franjo Komarica, Hrvati u BIH, biskup komarica, biskup komarica, prognanici, povratak, održiv povratak u BiH, hrvatski narod bih, Republika Srpska, Federacija BIH, mons. dr. Franjo Komarica, caritas, zasjedanja Biskupske konferencije BiH, Sarajevo, u prostorijama Biskupskog ordinarijata, biskup komarica, Izjava Komisije Justitie et pax, Komisija Justitia et pax (Pravda i mir), Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, Biskup Franjo Komarica, mons. dr. Franjo Komarica, Hrvati u BIH, Biskup Franjo Komarica, mons. dr. Franjo Komarica, Kolinda Grabar Kitarović, Biskup Franjo Komarica, Hrvati u BIH, knjiga, Banja luka, progon, Biskup Franjo Komarica, Republika Srpska, biskup komarica, BIH, Republika Srpska, Republika Srpska, Biskup Franjo Komarica, mons. dr. Franjo Komarica, biskup komarica, mons. dr. Franjo Komarica, biskup komarica, bh. hrvati, Biskup Franjo Komarica, Dragan Dodig, mons. dr. Franjo Komarica, mons. dr. Franjo Komarica, Bis

U čestitki koju je objavila Katolička tiskovna agencija BiH se navodi kako će bosanskohercegovački biskupi pozorno pratiti sve poteze za koje očekuju da će biti na dobrobit svih građana Hrvatske, ali i svih Hrvata u Bosni i Hercegovini kao i Hrvata koji žive u brojnim drugim zemljama širom svijeta.

'Slobodan sam izraziti uvjerenje da ćete, u skladu sa svojim ovlastima, učiniti sve da poduprete opstanak onih koji žele ostati u ovoj zemlji i povratak onih koji se žele vratiti na svoja ognjišta', napisao je biskup Komarica predsjednici Grabar Kitarović.

Pritom je naveo da je položaj hrvatskog naroda i Katoličke Crkve u BiH težak jer je za vrijeme rata i poraća došlo do gotovo potpunog nestanka Hrvata katolika u polovici zemlje, 'a umjesto povratka, nestajanje se nastavlja'.

'Katolička Crkva je činila i čini puno na planu opstanka i povratka', dodao je biskup Komarica. Izrazio je očekivanje i da će novoizabrana hrvatska predsjednica pomoći da Hrvati, koji su autohtoni narod u BiH, budu jednakopravni s drugim narodima i građanima.

Hina