Besana noć u Dalmaciji: Vatrogasci intervenirali cijelu noć, bura nosila stabla, fasade, aute...

Makarska, bura, nesreća, Dalmacija, bura, snijeg, Hrvatska, bura, Dalmacija, Snažno nevrijeme, nevrijeme, kiša, bura, nevrijeme, Dalmacija, brač, bura, odsječen
...samo za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Ukinuta je zabrana prometa za sva vozila, javlja HAK u 7 sati.

U priobalju puše orkanska bura, brojne su ceste zatvorene za sve skupine vozila. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Isključivanje teretnih vozila na autocesti A1 je na odmorištu Modruš u smjeru Splita.

U Splitu je u 6 sati izmjerena brzina vjetra od 27 metara u sekundi i temperatura od 7 stupnjeva, te je uz Zavižan (28 m/s) najvjetrovitiji u Hrvatskoj.

Splitski centar 112 dobio je tijekom noći i jutra brojne pozive gradjana, a vatrogasci su intervenirali na puno mjesta, mahom uklanjajući oborena stabla, kontejnere, dijelove fasada i slično.

Zbog olujne bure otkazan je jutrošnji let na liniji Dubrovnik-Zagreb iz Zračne luke Dubrovnik, javlja Dubrovački vjesnik . Putnici će autobusom biti prevezeni do Splita, odakle će odletjeti za Zagreb i daljnja odredišta.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27) te obrnuto, uz obaveznu zimsku opremu.

Ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru. Sve skupine vozila mogu prometovati iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci, i obrnuto. Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica još je zatvorena za sve skupine vozila zbog vjetra, tako da je obilazak za sva vozila starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) između čvorova Kikovica i Delnice. U Slavoniji su kolnici mjestimice mokri i skliski od kiše. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorja.

U prekidu su trajektne linije Valbiska-Lopar, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Biograd-Tkon, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik, Split-Rogač, Split-Supetar, Split-Vis, Split-Stari Grad, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat, Zadar-Brbinj, Sobra-Prapratno. U prekidu je međunarodna trajektna linija: Split-Ancona.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i teretna vozila do 5t nosivosti.

jutarnji list