Bankar priznao što je napravio s milijunima, novac ostao u BiH?

bankar, priznanje

Čini se da je bankar iz Vrlike u kratkoj obrani koju je iznio pred tužiteljima priznao što je napravio s novcem s kojim je pobjegao prije gotovo dva tjedna.
Milijuni koje je Srđan Djaković, šef poslovnice OTP banke u Vrlici, ponio sa sobom u BiH poslužili su mu da plati dugove, proizlazi iz njegove obrane koju je dao na ispitivanju u policiji i Državnom odvjetništvu, javlja Dalmatinski portal.

Djaković nije bio od prevelike priče. Priznao je djelo i kazao tek jednu rečenicu obrane. Na pitanja nije htio odgovarati.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu traži od suca istrage da ga pritvori, i to čak po tri osnove, opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela. Djaković, naime, još uvijek nije dobio otkaz u OTP banci.

Prema novim informacijama koje je objavio portal Grude.com, u BiH je Djaković prešao još 5. studenog i otišao u Grude, a istog se dana i vratio u Hrvatsku. Portalu je to ispričao izvor koji je rekao kako ne zna je li se s nekim drugim, lažnim identitetom vratio u BiH.

Slobodna Dalmacija je javila kako je Djakoviću u bijegu pomogao 45-godišnji Jadranko B. iz Širokog Brijega (bivši pripadnik Tutine Kažnjeničke bojne) koji ga je svojim vozilom i odveo u BiH. Djaković je u BiH ušao preko graničnog prijelaza Vinjani Donji.

Podsjetimo, kako je Index doznao, Srđan Djaković, dugogodišnji šef poslovnice OTP banke u Vrlici koji je prije desetak dana nestao s 11,4 milijuna kuna, barem je jednom kao bjegunac prešao granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Djaković je, kako je poznato, nestao s 11,4 milijuna kuna koje je uzeo iz banke. I dalje se traga za 8,9 milijuna kuna.