Bandiću križ, Josipoviću jugoslavenska petokraka

Milan Bandić, Milan Bandić, predjednički izbori, Milan Bandić, sdp h, Milan Bandić, prisluškivanje, gradonačelnik, Zagreb, Milan Bandić, jamčevina,  afera Agram

OSIJEK – “Hrvatski narode, biraj”, “Ukidam crkvu - Ivo.SDP”, grafiti su ili napisi na plakatima koji su se u nedjelju pojavili na nekoliko mjesta diljem Osijeka, kojima se Osječani pozivaju da glasuju za Milana Bandića.
Na jednom od plakata, naime, iznad Bandićeva imena stoji križ, dok uz SDP-ova kandidata stoji petokraka zvijezda. Nadalje, Bandić je opisan kao: “vjernik – katolik, domoljub, dokazani radnik, neovisan kandidat koji će služiti hrvatskom čovjeku, ustanovio Dan branitelja u Zagrebu, izgradio Spomen dom Ovčaru...”. Josipovića, pak, autor plakata opisuje riječima: “agnostik (nevjernik), zahvaljujući glazbenom haraču koji je sam uveo postao je najveći tajkun među političarima, “kreditiran” (maznuo lovu) od posmrtne pripomoći, zagovaratelj dvostrukog prava glasa za Srbe (iz obiteljskih razloga), tvorac optužnica i deklaracije kojom je hrvatske generale izručio Haagu, lutka “na koncu” Zorana Milanovića i crvene elite...”. Osim toga, u Osijeku je osvanulo i nekoliko pogrdnih grafita na Josipovićev račun.


Osječani su, inače, naviknuli na “prljave” predizborne kampanje. Na posljednjim lokalnim izborima HDSSB-ov kandidat za župana Vladimir Šišljagić nazivan je kapetanom JNA, a letci su čak bacani i iz zrakoplova. Takav potez, dobro je poznato, nije pomogao Šišljagićevom suparniku - Tomislavu Iviću. Prema nekom tumačenju, čak mu je i odmogao.(M.Mi.)

glas-slavonije.hr