Bandić: Sretnu Novu vam želi predsjednik

Gradonačelnik i predsjednički kandidat Milan Bandić novu godinu je dočekao na glavnom zagrebačkom trgu, kamo je stigao nakon svog redovitog novogodišnjeg obilaska dežurnih službi u gradu Zagrebu.

Večerao s beskućnicima

Bandić je prvo posjetio gradsko javno prenočište za beskućnike oko 21.50 sati, gdje je s ljudima pojeo malo odojka i grah salatu.

'Bog je prvo bradu sebi stvorio'

Photo Ivan Palić  
Oko 22.10 sati zagrebački je gradonačelnik i predsjednički kandidat stigao u Ustanovu za hitnu medicinsku pomoć gdje je pozdravio prisutno dežurno medicinsko osoblje.

Tamo je sa svojom pratnjom i medicinskim osobljem, također, 'prezalogajio'.

- Bog je prvo bradu sebi stvorio - rekao je Bandić, uzimajući si komad torte koju je prethodno razrezao.

Službena osoba iz ustanove za Hitnu medicinsku pomoć, izjavila je kako do tada nije bilo potrebe za posebnim medicinskim intervencijama.

Nakon ustanove za hitnu pomoć, Milan Bandić se zaputio u vatrogasnu postaju gdje stiže oko 22.30 sati.

Kod vatrogasaca

Gospodin Mladen Malčić iz Javne vatrogasne postaje Zagreb također je izjavio kako taj dan nije bilo nikakvih većih požara zbog kojih bi se trebalo zabrinjavati.

Dogodila su se samo tri manja požara, koja su brzo bila ugašena, a u kojima nije bilo stradalih.

Pjenušac s policijom

Nakon razgovora s vatrogascima i čašice rakije, Milan Bandić se zaputio do policijske postaje u Petrinjskoj ulici.

- Ima li koji Ličanin? Mora biti Ličana u policijskoj postaji - našalio se  Bandić odmah po dolasku.

Gospodin Milan Perković iz policijske postaje u Petrinjskoj ulici obavijestio je prisutne o situaciji u Zagrebu na taj dan.

Photo Ivan Palić  
- Bilo je preko 30 prometnih nesreća, u kojima je na žalost jedna starija gospođa preminula - izjavio je Milan Perković i dodao kako se dogodio i nalet vlaka na tri osobe, ali nikakve detaljnije informacije u ono vrijeme još nije mogao dati.

Do tog trenutka nije bilo prijavljenih incidenata, niti potreba, za većim policijskim intervencijama vezano uz Novu Godinu.

Nakon što je popričao s policajcima i popio čašu pjenušca, Bandić se zaputio u gradsku kavanu u koju je stigao oko 23 sata.

Bandić 'on stage'

Tamo se, nakon što je popričao s posjetiteljima, malo odmorio uz piće, sve do vremena netom prije same ponoći, kada se kroz veliku gužvu ljudi, od kojih mnogi u polupijanom stanju nisu niti primjetili tko prolazi, probio do pozornice.

- Sretna vam Nova godina od novog hrvatskog predsjednika! Živjeli! - uzviknuo je Bandić s velike pozornice na trgu bana Jelačića gdje je neko vrijeme s ostalima ostao promatrati vatromet.

U izjavi za medije rekao je da u novoj godini treba biti više povjerenja, tolerancije i rada, ali je i upozorio na to da će 2010. godina biti teža od 2009.

Mala Lana i mali Lukša

Tik nakon ponoći u kliničkoj bolnici sv. Duh rodilo se dvoje djece pa se Bandić nakon trga uputio tamo kako bi ih posjetio.

Dr. Mladen Bušić, ravnatelj bolnice, dočekao je zagrebačkog gradonačelnika i izjavio kako se u  bolnici Sv. Duh u 2009. godini rodilo tri i pol tisuće djece.

Photo Ivan Palić  
- Vidi se da su naše poticajne mjere za prvo i drugo dijete urodile plodom. Hvala Bogu da se u Zagrebu više rađa nego umire - izjavio je Milan Bandić

Nakon toga je gradonačelnik otišao pogledati prvorođenu djecu u 2010. godini i pozdraviti njihove majke.

- Vrlo smo ponosni da smo u našoj bolnici dobili prvu bebu u 2010. godini - izjavio je dr. Mladen Bušić.

Prva beba rođena je u ponoć i trideset sekundi. Radi se o djevojčici imenom Lana Svijatko koju je rodila 21-godišnja mama Matea. Mala je Lana rođena s 2,8 Kilograma i 49 centimetara.

Druga beba rođena je u petoj minuti iza ponoći, a radi se o dječačiću imenom Lukša. Majka mu je 31-godišnja Zrinka Vidović-Perišić.

Za obje majke ovo je bio prvi porod. Nakon obilaska bolnice, Milan Bandić se pozdravio sa okupljenima i sa medicinskim sestrama i doktorima i otišao kući.

javno.com