Bandić odustao od Pantovčaka, želi biti premijer

Milan Bandić, izbori, Milan Bandić, izbori, Milan Bandić, Hrvati u BIH, Milan Bandić, BIH, Milan Bandić, Sarajevo, Ivo Komšić, Milan Bandić, Sarajevo, HKD Napredak, Milan Bandić, Milan Bandić, Sarajevo, Milan Bandić, uhićenje, Zagreb, Milan Bandić, uhićenje, pritvor, Milan Bandić, Zagreb, zemlja, Milan Bandić, jamčevina,  afera Agram, Milan Bandić, remetinac, klevetanje ,  sutkinja Zorka Čačić Zagrajski, Zagreb, jamčevina, Milan Bandić, Milan Bandić, remetinac, jamčevina,  afera Agram, Milan Bandić, uhićenje, Zagreb, Milan Bandić, Milan Bandić, izbori, Hrvatska
...svoju političku stranku, predsjedničke izbore gotovo sigurno će zaobići, a za parlamentarne izbore 2015. godine moguće su sve političke kombinacije. - Bandić želi biti drukčiji od drugih, ne želi imati stranku. Želi se dokazati stručnjacima, na isti način kao što je to napravio na lokalnim izborima u svibnju 2013. godine - kaže sugovornik Jutarnjeg Lista.

To je sažetak trenutnih političkih ambicija zagrebačkog gradonačelnika koji je već najavio da mu je pet mandata na čelu Zagreba sasvim dovoljno. Pokušao je Bandić već na parlamentarnim izborima 2011. godine kada je doživio fijasko, a sada, tvrde njegovi suradnici, bit će puno pripremljeniji i spremniji za osvajanje mandata u Hrvatskom saboru, pa čak i formiranje Vlade.

- Zašto ne biti gradonačelnik Hrvatske jednog dana? Radimo sjajan posao u Zagrebu, možemo i u cijeloj zemlji - ponavlja Bandić posljednjih mjeseci.

Ne čudi što već sada razgovara i pregovara s raznim političkim opcijama, pa i s HNS-ovcem Radimirom Čačićem, koji je godinama bio jedan od njegovih najžešćih kritičara.

No zasad, tvrde nam njegovi suradnici, ozbiljnije logistike - nema.

Očekuju ga europski izbori na kojima će ponuditi svoju listi. On osobno na njoj neće biti, ali će građanima ponuditi listu koju će prema sadašnjim planovima predvoditi ista lica kao i izbore za zagrebačku Skupštinu.

Prije svega, njegovi bi najjači aduti trebali biti dogradonačelnice Sandra Švaljek i Vesna Kusin, a očekuje se i podrška zastupnika njegove liste u Skupštini: ugledne odvjetnice Ljubice Matijević Vrsaljko, bivše ministrice zdravlja Ane Stavljenić Rukavina, poduzetnika Davora Šterna, akademkinje Vide Demarin, liječnika Damira Jurinovića i šefice kluba njegovih zastupnika i bivše dogradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević.

- Ti će izbori za njega biti svojevrstan test, a s njima nema što izgubiti. Za sada nema posebnih priprema za europske izbore, još nije oformljen nikakav specijalni tim. Sigurno je da će napraviti ono što je najavio - kaže naš sugovornik.

No iako je Bandić nedavno javno izrekao da će se kandidirati na svim nadolazećim izborima, što bi nakon europskih trebalo uključivati i predsjedničke krajem ove godine, a potom i parlamentarne u 2015., izgleda da se to neće dogoditi.

- Bandić gotovo sigurno neće biti predsjednički kandidat, ali nakon tih izbora i rezultata koji će dati precizniju sliku o odnosima snaga parlamentarnih stranaka, počet će raditi na strategiji za ulazak u parlament - kažu bliski suradnici gradonačelnika Milana Bandića.

Jutarnji List