Bandić nadmoćno pobjeđuje u Zagrebu!

...ima ogromne šanse da na nadolazećim lokalnim izborima u svibnju ove godine osvoji još jedan mandat na čelu glavnog grada Hrvatske.
Prema istraživanju provedenom od 11. do 13. ožujka na uzorku od 1002 ispitanika, aktualni gradonačelnik i dalje uživa veliku potporu građana Zagreba. Kao i u prethodnom istraživanju, koje je objavljeno u studenom prošle godine, Bandića građani i dalje ocjenjuju više no solidnom trojkom. Više ocjene mu daje 38% građana, a niže 30%. Zanimljivo, raste mu i potpora za još jedan mandat. U istraživanju iz studenog 2012. godine, Bandićev novi mandat na čelu metropole podržavalo je 34,9 posto građana. Danas to želi 42,1 posto ispitanih građana. S druge strane, 51% njih traži promjene

Oko dvije trećine građana ima pozitivan dojam o gradonačelniku, dok trećina ima negativan. Sljedeći na listip opularnosti su Tatjana Holjevac i Vladimir Ferdelji. Rajko Ostojić slijedi, ali ima slabiji neto omjer, odnosno podjednaki je broj onih građana koji o njemu imaju pozitivan, odnosno negativan dojam.

Prema rezultatima ovog istraživanja, da su lokalni izbori danas, Milan Bandić bi sa potporom od 38% birača u prvom krugu imao prednost pred Rajkom Ostojićem kojeg podržava 19% građana. Na trećem je mjestu Vladimir Ferdelji, sa 17% glasova, a svi ostali kandidati trenutno nemaju gotovo nikakve šanse za drugi krug.