Ante Vlahović doživio prometnu nesreću na Ipsilonu

Ante Vlahović, prometna nesreća
Od policije doznajemo da je vozilom upravljala ženska osoba (63), a neslužbeno saznajemo da je vozilo registrirano na rovinjski Adris te da je Vlahović bio suputnik u vozilu. Policija navodi da se vozačica kretala skupocjenim audijem S8, iz smjera Pazina u pravcu Žminja, jedan kilometar prije čvorišta Žminj, kada je u jednom trenutku skrenula u zaustavnu traku te udarila u desni kameni usjek. Od udarca se odbila i najprije udarila vozilom u plastični smjerokaz te na kraju udarila u metalnu zaštitnu ogradu, navodi policija. U udesu nije sudjelovalo nijedno drugo vozilo niti je itko stradao, pa nije bilo potrebe za izlaskom ekipe Hitne medicinske pomoći na teren.

Prilikom našeg dolaska na mjesto događaja oko 17 sati policija je preusmjeravala promet zaustavnom trakom autoceste, jer se još uvijek odvijao policijski očevid. O uzrocima nesreće se samo može nagađati, a uvijek su prvi na pameti nepažnja, umor ili prevelika brzina. Međutim alkotestiranjem vozačice policija je isključila mogućnost da je do nesreće došlo zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a nije se radilo niti o prekomjernoj brzini, pa jedino ostaje nagađati da je vozačica izgubila nadzor nad volanom zbog vlažnog i skliskog kolnika.

Na uništenom automobilu nije bilo registracijskih pločica koje smo mi ipak uočili u policijskom automobilu (PU320-PA), a osim razbijenih dijelova automobila uokolo smo zamijetili samo odvaljen stupić koji inače stoji uz ivicu ceste. Protiv vozačice policija podnosi obvezni prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

glasistre.hr