Ante Dragojević: 'Javio mi se čovjek koji kaže da zna gdje mi je sestra. Neću stati dok je ne nađem'

ante dragojević, traži sestru

Kad mu je bilo godinu dana, a njoj tek nekoliko mjeseci, tužna životna sudbina odvojila je bivšeg natjecatelja Supertalenta Antu Dragojevića od sestre Ivane. Ante i njegova Ivana posljednji su se put vidjeli u domu za nezbrinutu djecu Maslina u Dubrovniku, a nakon što je ona posvojena, izgubili su svaki kontakt.

U potragu za mlađom sestrom Dragojević je odlučio krenuti nakon gotovo dva desetljeća, i to na dan kada je Ivana postala punoljetna.

Dirljivom objavom na Facebooku sestri je čestitao rođendan i izrazio želju za njihovim ponovnim susretom. Antin status ganuo je mnoge koji su njegovu objavu dijelili putem društvenih mreža, a čini se da bi potraga uskoro mogla biti završena.

– Javio mi se jedan čovjek koji zna gdje mi je sestra. Sad čekam njegov odgovor da vidim kako će se stvari dalje razvijati – kazao je za Večernji list ushićeni Ante nedugo nakon što je njegova objava izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Svi su htjeli pomoći i pronaći mu sestru koju je posljednji put vidio prije 18 godina.

– Pamtim je još kao malu bebu, zadnje čega se sjećam je njezino krštenje. Još uvijek čuvam fotografije od tog dana, to mi je najdraža uspomena na sestru – kaže Ante koji je u domu bio do svoje šeste godine, nakon čega je udomljen.

Iz Dubrovnika se tada preselio u Grižane u Vinodolskoj općini gdje i danas živi sa svojom novom obitelji. O ponovnom susretu sa sestrom svih je ovih godina maštao, a sada kada je konačno postala punoljetna više ga, kako kaže, ništa neće spriječiti u naumu da je nađe.

– Do njezine 18. godine nismo mogli stupiti u kontakt zbog zakonskih ograničenja, ali što ću? Bio sam strpljiv i sada je došlo vrijeme da ponovno budemo zajedno – govori 19-godišnjak koji je u pozitivan ishod uvjeren. – Pronaći ću je sigurno, neću nikada odustati od svojih planova. Kad nešto naumim, to onda tako mora i biti. Ne stajem dok je ne nađem – dodaje Ante.

. – Poručio bih joj da stižem da je upoznam. Htio bih da se možemo barem povremeno čuti i podijeliti neke informacije. Da možemo razgovarati kao brat i sestra o normalnim stvarima – kaže Dragojević koji je svojim emotivnim statusom na “noge podigao” tisuće Hrvata.

– Sretan ti rođendan, voli te braco. 12. 11. 2001. rođena si u Dubrovniku. Ime ti je Ivana Dragojević (najvjerojatnije promijenjeno). Bili smo zajedno u domu Maslina u Dubrovniku, a onda su nas razdvojili. Ti si posvojena i uza sve pokušaje nikako da te pronađem. Sada kad imaš 18 godina nitko nam ne može zabraniti da se sretnemo. Molim te, javi se svom bratu – napisao je Ante i zamolio dobre ljude za pomoć.

Mnogi su odmah nudili savjete za pomoć u komentarima, a njegova je objava u manje od 24 sata podijeljena više od 2500 puta na Facebooku. Takvoj se reakciji, priznaje, ni sam nije nadao.