Ankica Tuđman: Ovaj HDZ više nije stranka dr. Franje Tuđmana

Gospođo Tuđman, jeste li prihvatili poziv predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da zajednički obilježite obljetnicu smrti predsjednika Franje Tuđmana?

U svojem odgovoru predsjednici Hrvatske demokratske zajednice gospođi Jadranki Kosor odgovorila sam, među ostalim: da su dolaskom na čelo HDZ-a Ive Sanadera i novog vodstva iz stranke brisane tisuće članova HDZ-a, vjernih sljedbenika politike predsjednika Franje Tuđmana, među kojima su isključeni i članovi njegove obitelji, da je ta gesta tada trebala poslužiti kao jasna politička poruka da je vodstvo Hrvatske demokratske zajednice promijenilo politiku stranke i da više neće voditi državnu politiku prema načelima njezina utemeljitelja. Stoga ne mogu prihvatiti poziv za susret na Mirogoju jer ne bih htjela biti predmetom novih političkih manipulacija.

Sanaderova izmišljotina

Iz HDZ-a poručuju da vas, vašu kćer Nevenku i sina Stjepana čekaju nove članske iskaznice koje bi vam uručili na prigodnom sastanku. Što ste im odgovorili?

Ja sam među prvima postala članica Hrvatske demokratske zajednice, od 1989. godine, kad je stranka i osnovana.

Tada sam dobila, kao i svi tadašnji članovi, člansku iskaznicu HDZ-a koju i danas imam i čuvam. Nova je iskaznica Sanaderova izmišljotina da bi Tuđmanove sljedbenike izbacio iz stranke.

Jeste li vodstvu Hrvatske demokratske zajednice postavili kakve uvjete?

Nisam u kontaktu ni s kim iz vodstva HDZ-a. I dalje ostajem uz HDZ dr. Franje Tuđmana i nikada se neću odreći vjere u njegovu viziju HDZ-a.

Opisala ga u knjizi

Jeste li na neki način dobili zadovoljštinu nakon što je Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a? Možete li komentirati njegovu politiku i medijske napise koji ga povezuju s korupcijom?

Ne želim komentirati medijske napise. Ostajem pri ocjeni koju je moj suprug dao za Sanadera, o čemu sam pisala u svojoj knjizi "Moj život s Francekom".

izvor: večernji list