Andrej Plenković: Tko ne može proći? Visina Pelješkog mosta je 55, a mosta na Bosporu 64 metra

Andrej Plenković, Ljerka Ostojić, Sveučilište u Mostaru, Andrej Plenković, Mostar, Andrej Plenković, damir krstičević, Andrej Plenković, Andrej Plenković, Angela Merkel, Andrej Plenković, ina,  mađarska naftna i plinska kompanija MOL, sankcije, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Hrvatska, Kolinda Grabar Kitarović, Andrej Plenković, Andrej Plenković, sajam, Mostar, Andrej Plenković, Dragan Čović, dr. Dragan Čović, Andrej Plenković, Pelješki most, izgradnja Pelješkog mosta, Andrej Plenković, Andrej Plenković, izgradnja Pelješkog mosta, Andrej Plenković, Andrej Plenković, Agrokor, Andrej Plenković, vrhbosanska nadbiskupija, Andrej Plenković, ilija cvitanović, Andrej Plenković, HDZ 1990, Andrej Plenković, izgradnja Pelješkog mosta, Pelješki most
... Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) kojega je ocijenio kvalitetnim. Plenković je nakon sastanka komentirao brojne teme, ponajviše odnose sa susjednim državama.

"Za Hrvatsku, Sloveniju, Bugarsku i Grčku kao članice Europske unije ovo je prilika da još jednom damo podršku svim susjednim državama na jugoistoku Europe na njihovim reformskim naporima u procesu približavanja Europskoj uniji. To je bila glavna tema rasprave danas", kazao je hrvatski premijer Andrej Plenković, prenosi Anadolija.

Hrvatski premijer je poručio kako u narednim mjesecima očekuje da svaka od ovih šest susjednih zemalja napravi odgovarajući napredak i ubrza proces približavanja EU.

Plenković je na Brdu kod Kranja razgovarao na odvojenim bilateralnim sastancima s Predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i premijerom Kosova Ramushom Haradinajom.

Izvijestio je kako je pozvao Denisa Zvizdića da u svibnju mjesecu ove godine posjeti Zagreb kako bi se razmotrili ukupni odnosi Hrvatske i BiH.

Hrvatska i BiH imaju jako puno tema o kojima treba nastaviti razgovor, poručio je hrvatski premijer na Brdu kod Kranja.

"Pelješki most će se izgraditi. Mi smo iznijeli svu argumentaciju, dokumentaciju, potpisani sporazum o granici Tuđman - Izetbegović iz 1999. se primjenjuje bez obzira na činjenicu da nije ratificiran ni u jednom ni u drugom parlamentu. Jasno je da je Pelješki most na hrvatskom državnom teritoriju", kazao je premijer Plenković.

Plenković je dodao kako je na SEECP-u razgovarao i s potpredsjednikom Turske vlade Hakanom Cavusogluom.

"Most na Bosporu ispod kojega se ulazi u Crno more je visok 64 metra, ovaj koji ide prema Neumu je 55. Prema tome, ne vidim koja to vrsta plovila ne bi mogla proći širinom od 283 i visinom od 55 da bi bilo koji plovni put, neškodljiv prolazak ili bilo koja druga komunikacija iz Neuma prema otvorenom moru bila spriječena. Tu pravog problema nema", zaključio je.