Alkoholni rekoreder iz Metkovića: Vozio s 3,05 promila alkohola u krvi

Uprometnim nesrećama nije bilo smrtno stradalih niti teže ozlijeđenih osoba, dok je šest osoba lakše ozlijeđeno, piše portaloko.hr.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske sankcionirali su 501 sudionika u prometu, od čega izdvajamo 157 zbog prekoračenja brzine i 13 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa su isključena 22 vozača (zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) te 21 vozilo radi tehničke neispravnosti odnosno isteka registracije.

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 29-godišnjak koji je u petak, 22.lipnja, oko 16 sati, upravljao automobilom dubrovačkih oznaka, krećući se Ulicom Petra Krešimira IV u Metkoviću, kada je zaustavljen i kontroliran od strane policijskih službenika.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 3,05 promila, vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, a potom je uz odgovarajući optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Metkoviću, stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.