Akrobatska grupa 'Krila Oluje' odletjela u Veliku Britaniju

Krila oluje, Fairford, Royal International Air Tatoo , vojni aeromiting, Krila oluje, Royal International Air Tatoo , MORH

... na međunarodni vojni aeromiting Royal International Air Tatoo (RIAT) u Zrakoplovnoj bazi Fairford u Velikoj Britaniji, gdje će 9. i 10. srpnja nastupiti u letačkom dijelu programa. Uz akrobatsku grupu "Krila Oluje", HRZ i PZO na najvećem svjetskom vojnom aeromitingu predstavit će se i u izložbenom dijelu programa helikopterom Mi-171Sh iz sastava 91. zrakoplovne baze, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva obrane.

Prije odlaska u Ujedinjeno Kraljevstvo, vođa grupe, pukovnik Damir Barišić, rekao je kako će nastup na RIAT-u zasigurno obilježiti ovogodišnju sezonu, kao kruna svih dosadašnjih nastupa "Krila Oluje".
"Ta prestižna vojna zrakoplovna manifestacija svake godine okupi predstavnike gotovo svih vodećih svjetskih ratnih zrakoplovstava i stotine tisuća gledatelja, a u letačkom i izložbenom dijelu programa redovito sudjeluje iznimno velik broj vojnih zrakoplova. Rekordnih 535 zrakoplova iz 2003. osiguralo je RIAT-u mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda".