Ako uhite Mesića što će biti s hrvatskim antifašizmom?

No description
Naime, sve glasnije govori se o uhićenju drugog hrvatskog predsjednika zbog gospodarskih malverzacija, točnije, spominje se afera Patria u kojoj je Mesić navodno do lakta umočio ruke, dakle, ne samo prste, nego i ostale dijelove tijela.

Navodno se Mesić sprema za bijeg u Kazahstan ne bi li se spasio zle sudbine koja je snašla nekoć najdražeg političara narodne fronte iz Jutarnjeg lista, Ivu Sanadera. Očito je Mesić, ukoliko je tome doista tako, nešto naučio iz priče o Sanaderu, ako ništa drugo barem o zemljopisu i povijesti, naime, Sanader je bježao prema Austriji, tragedija na Bleiburgu uči nas da Hrvati nikad nisu dobro prolazili kada su se dali u bijeg prema Alpama, stoga se Mesić odlučio za neku sigurniju, iako ne toliko glamuroznu destinaciju, mada je nejasno zašto, naime, Mesić tvrdi da se pokolj na Bleiburgu nikada nije ni dogodio, odnosno da su oni koji su tamo stradali dobili što su i zaslužili.

Naravno, ukoliko imate novaca, a Mesić, s obzirom na svojih časnih gotovo osamdeset godina života, novaca ima, i u pećinama Iraka možete se dostojno provesti, Osama bin Laden tome je bio dokaz. Dakako, ne uspoređujemo bivšeg ustašoida s Bin Ladenom, međutim, moguće je da će Mesić tražiti sličnu špilju, pod uvjetom, ponovimo, da su istinita medijska nagađanja koja tvrde kako antifašist broji posljednje sate na slobodi, dakako, ukoliko je Bin Ladenova stara oza slobodna, mnogo je kandidata a prostora za bijeg toliko malo. Kad smo već kod antifašizma ukoliko Mesić ne stigne do Kazahstana na vrijeme, ukoliko ne stigne, zajedno s Boljkovcem, Ivinom, Manolićem, do obližnje šume prije nego što dođu po njega, kako će hrvatski antifašisti podnijeti činjenicu da je njihov ustaša, iako bivši, uhićen? Bila bi to sramota za hrvatski antifašizam, nakon Sanadera, čije su uhićenje teško podnijeli, uhićen i Mesić... Tko je idući? Netko je spomenuo Milorada, doduše ispod glasa? Titova ideja nesvrstavanja, osim kad je u pitanju svrstavanje u vlastite džepove, našla bi se u ozbiljnoj kušnji, ni komunistički povjesničar, Tvrtko Jakovina, ne bi mogao našminkati Mesićevu biografiju kao što to čini s Titovom biografijom, koga je pretvorio u sveca, iako je Broz dokazano jedan od vodećih zlikovaca dvadesetog stoljeća.

Pozlata s Mesićeve političke figure odavno je nestala, vicevi koje je nekoć pričao, osim možda Damiru Kajinu i Miloradu Pupovcu, nikome nisu smiješni, Mesić je trenutno jedan od najomraženijih bivših hrvatskih političara koji i u mirovini košta hrvatske građane kao gradnja Obrovca u vrijeme komunizma.

Izvor:  Tinolovka-news