Afera HEP: Uhićen četvrti optuženi Robert Ježić

Prema neslužbenim informacijama policajci su vlasnika Diokija "pronašli" u kafiću na području Kaptol Centra, te su ga priveli - prenose hrvatski mediji.

Uz bivšeg premijera Hrvatske Ivu Sanadera, koji je trećeoptuženi za slučaj "Fimi medija" i kreditiranja Diokija, u tom postupku optuženi su još i bivši čelni čovjek Hrvatske elektroprivrede Ivan Mravak, te bivši direktor nabavke HEP-a Ivan Mrljak.

Oni se terete za zloupotrebu položaja i ovlašćenja, te udruživanje za počinjenje krivičnog djela.

Sanader, koji je i nekadašnji lider HDZ-a, poručio je da će se odazvati istražnim organima čim se vrati sa puta.

Sanader je putem SMS-a odgovorio na pitanje "Večernjeg lista": "Da li ste u bijegu i hoćete li se odazvati Uskoku"? U 14.28 sati Sanader je napisao: "Na putu sam, prethodno planiranom. I naravno da ću se odazvati".

Mediji navode da Sanader nema državljanstvo Austrije, u koju je ušao danas.

Sanader bi mogao zatražiti azil, međutim tada bi morao dokazati da je žrtva političkog progona u matičnoj zemlji, a problem bi mu mogla predstavljati i činjenica da je Austrija prije nekoliko godina napravila stroži postupak sticanja državljanstva.

Hrvatski Sabor danas je ukinuo zastupnički imunitet Sanaderu na zahtjev Državnog tužiteljstva. Neslužbeno se navodi da je za Sanadera zatražen i pritvor zbog zloupotrebe ovlaštenja i slučaja "Fimi medija".

Srna