Građani BiH izabrali dizajn za most Počitelj

most počitelj, Počitelj, most, Autoceste FBiH, autocesta
Obzirom na značaj koje imaju društvene mreže u poslovanju, pružajući jednostavniju i bržu komunikaciju, kao i veću vidljivost s korisnicima, JP Autoceste FBiH je odlučilo omogućiti građanima da daju svoje mišljenje za tri ponuđena rješenja.

Mišljenje građana koji su glasovali uzet će se u obzir prilikom izbora dizajna mosta Počitelj. Izgradnja autoceste na Koridoru Vc je projkt prije svega za sve građane i građanke Bosne i Hercegovine.

- U anketi je sudjelovalo više od sedam tisuća građana koji su svojim glasovanjem sudjelovali u izboru dizajna mosta Počitelj. Zadovoljni smo zainteresiranošću građana koji su svojim glasovanjem dali doprinos u izboru dizajna mosta Počitelj. JP Autoceste FBiH su ovom anketom dali mogućnost građanima da daju svoje mišljenje, a na drugi način ovo je i promocija onoga što JP Autoceste FBiH rade kako u Hercegovini tako i u cijeloj našoj zemlji - izjavio je direktor Ensad Karić.

Slučajnim izborom 15 njih je osvojilo ACC TAG uređaj s dopunom koji omogućava elektronsko plaćanje korištenja autoceste bez zaustavljanja. Nagrađeni su Mahir Mulić, Ružica Pušina, Nedim Dervoz, Luka Kurilić, Alen Petrović, Đana Marić, Almir Demirović, Anel Gološ, Igor Marić, Tomislav Zovko, Tiho Jurić, Faruk Brkić i Mario Pajić te Zlatan Saler.

Prednapregnuti betonski most Počitelj, koji će se graditi sustavom slobodne konzolne gradnje, nalazi se sjeverno od Počitelja na dionici autoceste Koridora Vc Počitelj - Zvirovići.

Most spaja dvije obale rijeke Neretve i prelazi preko magistralnog puta M17, željezničke pruge i lokalne ceste. U fazi je izrada glavnog projekta dionice na kojoj se nalazi i ovaj most.

Projekt rade domaći Konzorcij: Ipsa Institut d.o.o. Sarajevo i Divel d.o.o. Sarajevo. Rok za završetak projekta je kraj 2014. Početak gradnje dionice planiran je u 2015. godini, priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.