Vlada FBiH bira tri nova člana Nadzornog odbora Aluminija, poništen stari natječaj

mostarski aluminij, Dragan Čović, aluminij, Aluminij Mostar, mostarski aluminij, Aluminij Mostar, plaća, NSZ-a Aluminija, aluminij, Aluminij Mostar, Eric Nelson, aluminij, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, mostarski aluminij

Trenutna tri člana NO Aluminija u ime državnog kapitala FBiH Zdenko Klepić, Igor Planinić i Vedrana Smiljanić izabrana su 11.siječnja.

Oni su bili imenovani na tromjesečni period, odnosno do provedbe procedure za imenovanje tri člana NO-a na puni mandat, dok su preostala četvorica imenovana na četverogodišnji period.

Nakon što je Aluminij isključen s elektroenergetske mreže, ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić prošlog tjedna je kazao da Vlada Federacije staje uz radnike i da očekuju informacije Nadzornog odbora i Uprave o načinu gašenja ovog mostarskog kombinata.

“Mi ćemo se pobrinuti za sve radnike koji trebaju u mirovinu. Vlada FBiH će pomoći radnicima da im se uveže staž i odu u zasluženu mirovinu. Nastavit ćemo razgovarati s mogućim strateškim partnerima. Ne vjerujem da će obustava rada ili odlazak u stečaj promijeniti nakane mogućih investitora jer su upoznati da je dosadašnji način rada Aluminija bio nemoguć”, kazao je Džindić.