Violeta prestigla Pampers i postala lider na tržištu

Violeta, Violeta, Livno, Violeta, Livno, petar ćorluka, Violeta, Violeta, Grude, ekran, Violeta, teta violeta, Violeta, Grude, teta violeta, posao, razgovor za posao

Prema analizama Euromonitora, Violeta je prošle godine držala 49 posto tržišta pelena za djecu i odrasle u BiH, i bila je znatno ispred firme Procter & Gamble koja je sa svojim brendom Pampers držala 38 posto tržišta, izvještava poslovni portal BiznisInfo.

Na taj način je Violeta, koja je od ranije neprikosnovena kada je riječ o prodaji papira za upotrebu u domaćinstvu, postala tržišni lider u još jednom velikom tržišnom segmentu.
- Violeta i Procter & Gamble zajedno nastavljaju dominirati tržištem pelena za djecu i odrasle u BiH s udjelom od 49, odnosno 38 posto. Proizvodi obje kompanije nalaze se jedni pored drugih na policama većine trgovina, ali je Violeta u posljednje vrijeme postala popularniji izbor zbog rastuće osjetljivosti stanovništva na cijene, navodi se u izvještaju Euromonitora.

Inače, treba reći da je riječ o veoma unosnom segmentu tržišta na kojem u većini zemalja regije i svijeta dominiraju upravo velike svjetske korporacije poput firme Procter & Gamble čiji je Pampers do nedavno bio neprikosnoveni lider i u BiH.

No, Violeta je pokazala da je moguće nositi se i sa svjetskim gigantima, pa je BiH postala jedna od rijetkih država u kojima u ovom segmentu tržišta jedna domaća firma ima dominaciju na tržištu.

Stoga je ovo veliki uspjeh ne samo za firmu iz Gruda već za cijelu bh. ekonomiju.

biznisinfo.ba