VIDEO: BH-Gas i Arcelor Mittal potpisali ugovor o isporuci prirodnog plina

07.11.2019

Tvrtke BH-Gas i Arcelor Mittal potpisale su danas u Sarajevu petogodišnji ugovor o isporuci prirodnog plina u vrijednosti 43 milijuna dolara.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je na pres-konferenciji nakon potpisivanja da je taj ugovor bitan za stabilizaciju snabdijevanja industrije u FBiH plinom.

"Količina plina koju će Arcelor Mittal i nova tvrtkaToplane Zenica koristiti omogućuje BH-Gasu da dodatno snizi cijenu gasa za građane Sarajeva i sve distributivne tvrtke", rekao je Džindić.

Istakao je da bi od 1. siječnja 2020. trebala stupiti na snagu nova cijena plina koja će biti niža od trenutne do 10 posto.

Direktor BH-Gasa Jasmin Salkić naveo je da je današnji ugovor važan za slijedeće aktivnosti BH-Gasa, a posebno za nove investicije.

Direktor Arcelor Mittala Biju Nair naglasio je da ugovor bitan jer je njime na isti period obuhvaćena i nova tvrtka Toplane Zenica koja će plin kao dopunsko gorivo za grijanje grada.

Ugovor je potpisan nakon što je istekao prethodni dvadesetogodišnji ugovor, a prethodili su mu dvanaestomjesečni pregovori.
 

loading...