Uposlenici Addiko banke pripremali obroke za socijalno ugrožene

Addiko Bank, socijalno ugrožene osobe

U okviru projekta Addiko Cares, zaposlenici Addiko banke posjetili su Udruženje građana “Zajedno za naš grad” iz Mostara, te na jedan dan preuzeli posao vrijednih radnika Udruženja i pomogli u pripremi obroka za socijalno ugrožene.

Udruženje “Zajedno za naš grad” ima za cilj da pomogne svim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, prvenstveno samohranim majkama, siročadi, starim, bolesnim i iznemoglim, osobama sa invaliditetom, obiteljima bez redovnih primanja i raseljenim osobama. Donacijom je osigurana mjesečna nabavka mesa za kuhinju.

“Cilj projekta Addiko Cares je da se zaposlenici naše Banke povežu sa zajednicom u kojoj posluju, te pomognu u rješavanju nekog problema. U dogovoru sa Udruženjem “Zajedno za naš grad” odlučili smo odvojiti dio našeg radnog vremena i pomoći u pripremi obroka za socijalno ugrožene, dok je Banka financirala nabavku mesa za jedan mjesec” – rekla je Ankica Franjušić, voditeljica poslovnice Addiko banke u Mostaru.

“Naše Udruženje uveliko zavisi od donacija i pomoći jer su upravo te donacije ono što nam omogućava da redovno i aktivno pomažemo socijalno ugroženim kategorijama društva. Zaposlenici Addiko banke su otišli i korak dalje, te nam pomogli i u pripremi obroka, čime su obradovali i naše radnike, ali i naše korisnike. Drago nam je što smo i mi mogli biti dio ove humane priče Addiko banke” – istaknuo je Nermin Mehić, predsjednik Udruženja.

Addiko banka već treću godinu zaredom realizira projekt Addiko Cares, putem kojeg podržava lokalnu zajednici u kojoj djeluje. Osim ovog udruženja, zaposlenici Addiko banke će uskoro posjetiti i rehabilitacijski centar Sveta Obitelj, kako bi im uručili donaciju.