Umjesto prodaje ujedinjenje BH Telekoma i HT Mostara?

bluetooth, sex, grudi, mobitel, silikoni, telefon, prenosivost brojeva, mobiteli, zračenje, popis, lista, mobitel, zračenje, prenosivost brojeva, mobilna telefonija, telefon, bh telekom, sms, HT MOSTAR, bh telekom, prenosivost brojeva, bh telekom, telekom srpske, Eronet, signal, mobitel, Vrgorac, Facebook, mobiteli, twiter, sms, laž, laganje, sms, poruke, laž, sms, sms poruke, mobitel, veza, prekid, sms, oprez, žena, ljubav, mudraci, sms, poruke, saznanja, telefon, mobitel, prljavština, sms, SMS poruka, krivi broj, sms, sms poruke, muškarci, broj telefona, sms, SMS poruka, sms poruke
Imamo dva telekoma i dvije pošte, a ujedinjenjem u jednu dobilo bi se na učinkovitosti, brzini, prihodima, smanjenju administracije, rekao je Bijedić za Dnevni list.

Po njegovim riječima ujedinjenjem bi se povećala i konkurentnost u odnosu na M-Tel iz Republike Srpske kojega je prije pet godina privatizirao srbijanski telekom i koji od tada povećava tržišni udjel u cijeloj Bosni i Hercegovini.

U Federaciji BiH funkcionira BH Telekom sa sjedištem u Sarajevu i HT Mostar sa sjedištem u Mostaru koji pokrivaju uglavnom većinska bošnjačka i hrvatska područja.

Ministar Bijedić je odbacio mogućnost da vlada u ovoj godini privatizira BH Telekom unatoč brojnim problemima i projiciranom proračunskom deficitu.

"Oko toga još nema govora i mislim da to nije rješenje", dodao je Bijedić.

Suvlasnici HT-a Mostar su Federacija BiH koja ima udjel od 50,10 posto, T-Hrvatski telekom iz Zagreba je vlasnik 39,10 posto udjela, Hrvatska pošta Zagreb 5,23 posto, a mali dioničari imaju 5,57 posto.

ekapija.ba