Udruženje Malih Proizvođača Smilja Hercegovina: Nezadovoljstvo trenutnom situacijom oko otkupa smilja

smilje, hercegovačko smilje
Želimo naglasiti da smo u par dana oformili grupu jednu od mnogih na ovom području, i samo naša grupa broji više od milijun sadnica smilja, a to još nije konačna brojka. Kako imamo saznanja da mnoge velike zemlje imaju zasađene plantaže smiljem koje su veličine naše hercegovine, pitamo se zar smo mi ti koji smo zasitili tržište.

Hercegovački škrti krš nas nije iznevjerio pa nam je dao blagodati koje mnoge bogatije zemlje nisu u stanju, daje nam visoko kvalitetno smilje i osiguravalo je mnogim obiteljima neku egzistenciju u ovim teškim vremenima.

Sad se pitamo i pitamo nadležne dali da nastavimo ili da svom kršu kažemo hvala i da skupa sa svojom djecom potražimo bolje sutra.

A kako smo mi hercegovci ljudi vrjedni i složni kada je to najpotrebnije, idemo sada do kraja u našoj borbi za bolje sutra. Cjena od 2.5KM bi bila neka realna naj niža cjena na koju bismo pristali, sve ostalo bi rezultiralo propasti za nas. Stoga dana 18.06. ćemo održati sastanak u 11h. u Čapljini kod hotela Mogorjelo u nadi da će to probuditi svjest nadležnim, a nama u konačnici pomoć.

Pozivamo sve smiljare da se pridruže sastanku povodom daljneg dogovora sastanku kao i našoj facebook grupi - Udruženje Malih Proizvođača Smilja Hercegovina.