U tri mjeseca postojanja stvorili dug prema državi od preko milijun KM

tvrtka, dugovi

Tvrtka „FlyBosnia“, čiji su osnivači predstavnici i ravnatelj „Al Shiddi“ grupacije Nudžejma Skenderović i Sulejman El-Šidi, dužni su državnoj tvrtki “Aerodrom Sarajevo” čak 1.077.339 KM za do sada pružene usluge, otkriva „Dnevni avaz“.

Indikativno je da je ova tvrtka počela s radom prije tri mjeseca i da je već uspjela „napumpati“ ovolike obveze sa svega dva zrakoplova koja imaju.

Prema informacijama „Avaza“, dugovi“ tvrtke FlyuBosnia“ za putnički servis iznose 408.033 KM, za avijacijske usluge 512.427 KM, a catering čak 155.275 KM.

Nevjerojatno je da su dužni i 697.842 KM dospjelih obveza na osnovu probijanja roka ugovora.

Pitanje je zbog čega Uprava državne tvrtke, s Arminom Kajmakovićem na čelu, tvrtki koja je najavila uvođenje čak novih linija za London i Rim tolerira ovolika dugovanja i zašto do sada nisu naplaćena.

Upravo je Kajkamović i poslao pismo ravnatelju tvrtke „FlyBosnia“ Tariku Bilalbegoviću u kojem traži da izmire obveze, a koji i jučer za „Avaz“ potvrdio informaciju o enormnim dugovanjima. Kako tvrdi, postoji instrument kako da se dug naplati, a to su bankovna jamstva. No, što je čekao.

“U sljedećim danima ćemo imati i sastanak s predstavnicima tvrtke „FlyBosnia“ da se to riješi. I naš Nadzorni odbor je o tome obaviješten. Ako ne dobijemo uvjeravanja da će nam dug biti izmiren u roku, onda ćemo početi s mjerama, počevši od raskida ugovora, prekida usluga, pa sve do tužbe”, kaže Kajmaković.

Na pitanje zašto dug nije ranije naplaćen, Kajmaković je rekao da su imali razumijevanja jer je „riječ o mladoj avikompaniji“.

“Ranije su plaćali i sada su stali. Ali, mi sada moramo zaštititi naše interese bez ikakvog respekta. Sad, je li moglo ranije da se naplati, ne ne znam, ali znam da smo stalno slali urgencije”, kaže Kajmaković.