Strane zračne tvrtke dolaze u siječnju, Mostar će biti povezan s Europom u 2017.

zračna luka mostar
... je širom vrata za dolazak stranih zrakoplovnih kompanija u Hercegovinu. Iako se već mjesecima spominje kako će novi zračni koridori biti otvoreni u idućoj godini, tek sada stvoreni su uvjeti za konkretiziranje cijele priče.

Posebni uvjeti

- Niskobudžetne zrakoplovne kompanije traže posebne uvjete kao bi započele suradnju s nama i mi se tome moramo prilagoditi. Ovom odlukom Vlade HNŽ-a o dodjeli subvencija konačno imamo kompletiranu sliku i sada nam je samo ostalo izabrati s kojom kompanijom ćemo raditi u idućoj godini, rekli su nam jučer iz Zračne luke Mostar. Kako Večernji list doznaje, predstavnici dviju poznatih zrakoplovnih kompanija već su najavili svoj dolazak u Mostar sredinom siječnja i očekuje se kako će tada biti postignuti dogovori o suradnji.

- S bilo kim da budemo radili, sigurno je kako ćemo imati jednu zračnu liniju s Njemačkom. Ostaje još za vidjeti o kojem gradu govorimo. Također, otvorena je mogućnost da sklopimo aranžmane po uzoru na onaj u Tuzli, odnosno da se povežemo sa skandinavskim zemljama. Mislimo kako bi i to bilo profitabilno jer veliki broj ljudi s ovih prostora živi u tim zemljama. U svakom slučaju, možemo reći kako će Mostar uskoro biti zračnim vezama povezan s ostatkom Europe, poručili su iz Zračne luke Mostar.

Vecernji.ba