Steelmin BH Jajce od jeseni kreće s punom proizvodnjom

Steelmin BH Jajce
- Što ova odluka znači za sadašnje i buduće zaposlenike, ne treba posebno podcrtavati, ali zaista moramo izraziti zahvalnost investitorima na svemu do sada urađenom i uloženom i naravno prije svega na njihovoj spremnosti da i pored svega uspješno okončaju ovaj projekt. U zemlji paradoksa, kontradiktornosti i koja je sve ono osim što bi trebala biti, dovesti do kraja, ovaj i ovoliki projekat je neprocijenjivo, navodi se u priopćenju.

Koliko postoji Steelmin, toliko traju sudski sporovi sa vlasnicima zemlje na pristupnim cestama, a priča je prebačena na sudove koji, po običaju, rade sporo.

Kompanija Steelmin je osnovana 2011. na temeljima nekadašnjeg industrijskog giganta Elektrobosne i koristi neke od peći koje je prije koristila Elektrobosna. U ovu kompaniju su investirali nešto više od 15 milijuna eura, a imali su u planu još dodatnih 10 što bi otvorilo više od 300 radnih mjesta.

Općinski sud Jajce 2007. godine je prodao zemljište na kojem se nalazi privatizirana kompanija, tako da radnici ne mogu uopće doći do svojih radnih mjesta.

Od strane Županijskog suda Novi Travnik, a preko pravnih zastupnika kompanije Steelmin su obavješteni da je Županijski sud po osnovu žalbe donio odluku kojom se u potpunosti ukida presuda Općinskog suda Jajce od 9. siječnja 2015. godine i predmet vraća na Općinski sud Jajce.

Foto: Dnevni avaz