Sindikat Aluminija uputio zahtjev Vladi FBiH za hitan sastanak

... sa članovima Uprave društva na kojem smo upoznati sa lošom situacijom vezano za poskupljenje električne energije i ostalih sirovina, uputili smo zahtjev Vladi FBiH, premijeru Fadilu Novaliću, dopremijerci Jelki Milićević i resornom ministru Nerminu Džindiću za sazivanjem hitnog sastanka na kojemu bi se razgovaralo o navedenim
problemima.

Dio medija, prenoseći sadržaj psima, objavio je i kako "sinidkati staju u obranu ranijih uprava, koje su stvorile dugovanja koja se broje u stotinama milijuna maraka". Ove i slične navode odbijamo, uz poruku da nismo i ne podržavamo uprave koje su stvorile navedena dugovanja i proizvele probleme društva. To u pismu upućenom Vladi FBiH nije naznačeno. Osuđujemo i jednostrane pogrešne zaključke. Za sva dugovanja i nagomilane probleme isključivim krivcima smatramo vlasnike Aluminija, koji su dopustili da dođe do ovako delikatne situacije u samom društvu.  Radnici su taoci loših upravljanja Aluminijem.

U proteklom periodu nitko nije odgovarao za naše probleme. Od vlasnika, stoga, zahtijevamo da netko konačno preuzme odgovornost za stanje koje je ugrozilo egzistenciju djelatnika aluminija, kao i onih koji su naslonjeni na rad našeg giganta, kaže se u priopćenju sindikata Aluminija upućenom medijima.